Pitchers Cup Eskilstuna

26-27 november genomförde vi en resa till Pitchers Cup i Eskilstuna. Under fredagseftermiddagen mötte jag upp ett förväntansfullt gäng på centralstationen i Stockholm. Några var lite nervösa då detta skulle bli deras första tävling utanför Stockholmsområdet.

Gänget som var samlat representerade följande klubbar: Norrtulls SK, Upplands Väsby BTK och Ängby SK. 

Efter en timme på tåget med diverse TikTok-moves och skratt blev det en uppfriskande promenad i vinterkylan. Väl på hotellet fick vi avnjuta en god middag och gå igenom helgens motstånd.

Lördagen började med spel i flickor 15 och herrar klass 6. I flickor 15 överraskade Ängbys Alice Farnebo med att ta sig till final, där IK Junos Frida Törnqvist blev för svår och finalsiffrorna skrevs till 0-3.

I herrar klass 6 tog sig Isabella De Carolis längst. Hon tog sig vidare ur poolen utan setförlust och vann kvartsifnalen utan några större problem. I semifinalen tog det däremot stopp då Bella ställdes mot Ebbe Bjerke från BTK Safir.  Bella visade stundtals upp ett mycket bra spel där hon vågade ta för sig och satte bra press på motståndaren från både backhand och forehand. 

I flickor 13 fick Juni Kinell kliva överst på pallen efter att ha gått igenom hela turneringen utan setförlust. Ett kontrollerat spel med bra tålamod och attacker på rätt bollar var nyckeln till framgång. 

Förutom bra prestationer vid pingisbordet är jag mycket nöjd med spelarnas uppförande och agerande gentemot varandra. Även fast spelarna tillhör olika klubbar åker vi dit som ETT team. Vi reser tillsammans, bor tillsammans, värmer upp tillsammans, hejar, stöttar och hjälps åt att coacha varandra. Det var en fantastiskt härlig stämning tjejerna emellan.

Detta är ett fint kvitto på att satsningen vi gör på tjejerna i Stockholm leder till något väldigt bra. 

/ J
 

Kommentera gärna: