Vad har vi gjort hittills i projektet?

Här kommer ett urval av aktiviteterna:


Skolbesök i samarbete med Spårvägens BTK våren 2021

I våras genomförde vi en rekryteringsinsats i samarbete med Spårvägens BTK. Målet var att bjuda in så många tjejer som möjligt till en prova på/inspirationsdag i SL-hallen.  Jessica Larsson genomförde skolbesök under en period på 6 veckor ute i skolor i Spårvägens upptagningsområde. Vid besöken delades det ut informationsmaterial om den stora ''finalen'' i SL-hallen. 

Projektet blev en riktigt pangsuccé. 36 tjejer deltog i inspirationsdagen. Under dagen fick tjejerna testa en massa olika pingisinspirerade lekar, lära sig grunderna samt utmana några av Spårvägens talanger. 

Är din klubb intresserad av ett liknande projekt? Tveka inte att höra av dig till oss. 
E-post pingiskraftsthlm@gmail.com

Bilder från inspirationsdagen i SL-hallen 

Foto: Niklas Dahlskog.

Pitchers Cup i Eskilstuna 30:e november 2019

7 spelare från 4  olika Stockholmsklubbar deltog i tävlingen och presterade fina resultat. Det blev Stockholmssegrar i Ds2, F13, F15.
 


Division 3 damer

För första gången på många år spelas en division 3 serie för damer i Stockholm. Vi i Pingiskraft Stockholm var såklart på plats under första sammandraget som spelades i Brännkyrkahallen den 30/11. I serien ingår 7 lag.. Matcherna spelas i davis cup form där alla fem matcher spelas ut. 

Efter de tre första omgångarna toppar Djurgården A1 tabellen tätt följt av Ängby SK D2.
 


Swedish Open Eriksdalshallen 2019

Under Swedish Open fick vi möjligheten att bjuda in Stockholmstjejerna till att få se sina idoler på nära håll. En mycket trevlig kväll med underhållande pingis och kul häng på läktarplats!

Pingiskraft 2019!

25:e maj 2019 arrangerades tävlingen Pingiskraft 2019. Tävlingen gick av stapeln i Liljeholmshallen. Hela 36 tjejer kom till start. Under dagen tävlades det i både singel och lagspel. Här nedan hittar ni bilder från dagen:
 


Mälarenergi Open i Köping 2019

Mälarenergi Open 2018

Tidigt i söndags morse rullade ett gäng bilar från Stockholm med destination Köping och Mälarenergi Open. Totalt deltog 10 stockholmstjejer från tre olika klubbar. (Spårvägens BTK, Ängby SK och Boo KFUM). Några av tjejerna gjorde sin första tävling utanför Stockholm medan några andra var mer rutinerade i sammanhanget. 

Stockholmstjejerna som deltog i fickor 11 klassen fick känna på nytt motstånd av bla.a Karlsborgs  unga talanger Indra Ferm och Hilma Källström. Efter poolspel och A, B och C-slutspel stod just Indra som segrare efter en välspelad final mot Spårvägens Ella Forsberg.

Samtidigt som flickor 11 klassen spelades var även flickor 15 och herrar 4 spelarna i full gång. I flickor 15 nådde Matilda Jansson från Ängby SK semifinal och i herrar 4 tog sig Engla Palmgren hela vägen till final. I finalen blev det dock förlust mot Uppsala BTK:s Elin Binglöv. 

Under eftermiddagen blev det många Stockholmsderbyn då majoriteten av spelarna i flickor 10 tillhörde Stockholmsklubbar. Till semifinalerna tog sig tre Stockholmstjejer, Gabriela Aaltonen, Ramila Momeni och Lilly Swartling. Hela klassen vanns av Gabreila Aaltonen som gick obesegrad genom hela klassen och tog hem finalen med 3-0 i set mot Hilma Källström.  Stort grattis Gabriela!

Vi i Pingiskraft Stockholm vill rikta ett stort tack till Köpings BTK för ett bra arrangemang. 

Resultat från tävlingen hittar ni här: Resultat Mälarenergi Open 2019 


Nästa Pingiskraft-akivitet är träningsdagen i Liljeholmshallen den 14:e april. Hoppas vi ses då!


/ Jessica 

Pingiskraft Stockholm på Bosön 9 september 2017 

Lördagen den 9 september 2017 arrangerade Pingiskraft Stockholm en kombinerad seminarie-och träningsdag tillsammans med Stockholmsidrotten på Bosön. Det blev en toppendag där vi på förmiddagen först hade ett teoretisk pass och därefter delade in oss i två grupper och begav oss till träningsarenan. De aktiva tjejerna fick vara i friidrottshallen tillsammans med Lisa Hannula, tränare för juniorlandslaget i höjdhopp. Hon gav tjejerna en hel palett med olika tips och övningar som friidrottarna använder sig av för att träna spänst och explosivitet.
Tränare, ledare och föräldrar fick träffa Khalied El-Nawajhah från Stockholmsidrotten som gick igenom grunderna i MAQ (muscle action quality) där man med hjälp av att hålla en längre pinne med båda händerna justerar hållningen vid olika tänjövningar och funktionell träning. Läs mer om MAQ här, och beställ gärna materialet från Sisu: https://www.sisuidrottsbocker.se/MAQ--Funktionell-grundtraning-dvd-1257.aspx
Vi fick även eminent besök av Ellen Holmsten, som berättade om sin vardag som elitspelare. Ellen går på idrottsgymnasiet och tränar pingis ca 16 timmar i veckan, hon ingår i Sveriges juniorlandslag och spelar för Spårvägen. Helger ägnas främst åt olika tävlingar, både nationella och internationella. Kom till SOC i november och följ hennes väg i turneringen.
Och så fick vi gott om tid att tillsammans diskutera tjejpingisen i Stockholm och hur vi kan utveckla den framöver. Vi gav en bakgrund till vad Pingiskraft Stockholm* är, vad vi har för mål att jobba mot (500 licensierade tjejer år 2021), vilka insatser vi gjort hittills och vad vi planerar framöver i år. Även Stockholmsidrotten kunde berätta om sin verksamhet och Riksidrottsförbundets målsättningar med att få oss svenskar att träna hela livet.
Tack till alla som var med på dagen, både aktiva, tränare och föräldrar. Hoppas vi ses snart igen.
Mvh
Lotta Elofsson, Jessica Larsson och Håkan Björk – för Pingiskraft Stockholm
 

Gemensam träning och tävlingsdag i Liljeholshallen 27:e april 2018.

Under helgens  Pingiskraft Stockholm läger/tävling hade vi inte bara deltagarrekord på 25(!!) spelare, vi hade även långväga gäster från Gotlandsklubben Levide IF. Fantastiskt kul med så många deltagare och flera nya ansikten!

Dagen till ära hade vi även två gästtränare på plats, Alf Lundegård, Sundbybergs IK och Jonathan Hessner från Järfälla BTF.  Efter en kort presentation och genomgång av dagen rullade vi vidare med ett två timmar långt träningspass. Efter träning och lunchpaus delades spelarna in i tvåmannlag, därefter delades lagen in i tre pooler efter ålder och spelstyrka. Poolerna bestod av 3-4 lag där alla mötte alla. Det verkade som att spelupplägget uppskattades då alla fick spela många matcher och även känna på att spela lagspel, vilket var nytt för några av deltagarna. Efter närmare tre timmars spel var tävlingarna avgjorda och vi avslutade dagen med en gemensam fika och prisutdelning. 

Aktivitet med landslaget och landskamp Sverige - Ryssland i Liljeholmshallen 17:e mars 2018.

Gemensam resa till Stratospoolen i Enköping i januari 2018.

Besök på SOC (Swedish Open Championship) i Eriksdalshallen.

I augusti 2018 startade vi säsongen med ett uppstartsläger i Vällingbyhallen. Under lägret hade vi långväga besök av Fanny från Söderhamns UIF.

I januari 2017 hälsade vi på Norrtulls SK och deras tjejgrupp under ledning av Jennifer Jonsson och Moa Arvidsson.

Under våren 2017 fick tjejerna möjlighet att se en slutspelsmatch i Pingisligan mellan Spårvägens BTK och Halmstad BTK